PROGRAMME

20 June

Torre Iberdrola

9:00 - 15:00

#OpenBankingBilbao

8:30

Registration

30 minutes

9:00

Welcome

10 minutes
Javier Garcinuño - Executive, Hasten Ventures

9:10

“The story of UK Open Banking – and a look into what the future could hold”

Keynote - 40 minutes
Imran Gulamhuseinwala - Implementation Trustee, Open Banking Ltd (London)

9:50

Successful case study: Experience with Open Banking at BBVA: BBVA API Market

Talk - 20 minutes
Ricardo Segoviano - Responsable de Business APIs, BBVA API Market

10:10

PSD2 and immediate payments: the Bizum proposition

CASE STUDY - 30 minutes
Angel Nigorra - CEO, Bizum
Inés Monguillot - Marketing and Publicity Manager, Kutxabank

10:40

You don’t need a bank to get better financial services

Case study - 20 minutes
Lupina Iturriaga - CEO, Fintonic

11:00

How to launch an Open Banking strategy?

Round table - 30 minutes
Marga García - Vice President Financial Services , Capgemini
Unai Ansejo - CEO and founder, Indexa Capital
Francisco Pombo - Client Executive - Financial Services Sector, IBM

11:30

Coffee break networking

15 minutes

11:45

Open Banking: An international perspective

Keynote - 40 minutes
David Beardmore - Director Comercial, Open Data Institute (London)

12:25

Banca como Plataforma, más allá de la Banca

Talk - 20 minutes
Meritxell Galbas - Cognitive Industry Solutions - Banking and Financial Markets, IBM

12:45

Cybersecurity, an essential factor in the success of open banking

Talk - 20 minutes
Iratxe Martín Soriano - Head of ICT Infrastructures, Basque Cybersecurity Centre

13:05

Challenges and opportunities in Open Banking

Panel - 30 minutes
Imran Gulamhuseinwala - Implementation Trustee, Open Banking Ltd (London)
David Beardmore - Director Comercial, Open Data Institute (London)

13:35

Summary

closure - 15 minutes
Pedro Azpiazu - Treasury Minister, Basque Government

13:50

Networking cocktail

60 minutes

15:00

Fin